Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Työttömien, vankien ja johtajien kromosomi

Enemmistö pitkäaikaistyöttömistä, väkivaltaan ja onnettomuuksiin kuolevista, alkoholisteista ja narkomaaneista kuuluu fysiologisesti muista erottuvaan ihmisryhmään.

Samaan ryhmään kuuluu myös neljä viidesosaa asunnottomista ja itsemurhan tehneistä. Mielisairaaloiden pitkäaikaispotilaista heitä on kaksi kolmasosaa. Yömajoissa ja vankiloissa on selvä, tosin päihtynyt, enemmistö heitä.

Heidät erottaa muista ihmisistä Y-kromosomi. Heitä kutsutaan miehiksi.Miehet saavat koulussa keskimäärin huonompia arvosanoja ja selviävät naisia harvemmin jatko-opintoihin. Tarkkailuluokkia kansoittavat lähinnä pojat. Parikymppisistä pojista koulutuksen ja työelämän ulkopuolella on noin 15 prosenttia, tytöistä hyvin harva. Huoltajuusriidoissa miesten asema on heikko.

Rynnäkkökiväärillä ammuskelemaan määrätään vain miehet. Touhusta kieltäytyvät tuomitaan vankeuteen tai pakotetaan vuodeksi palkattomaan työhön siviilipalvelusmiehinä.

Lähes joka kymmenes poika ilmoitti nykyisen seurustelukumppaninsa lyöneen tai potkineen häntä, ilmenee Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimuksesta. Tytöistä samaa oli kokenut vain kaksi sadasta. Tutkimukseen osallistui lähes 6 000 teini-ikäistä.

Varusmiehistä parikymmentä prosenttia on joutunut kumppaninsa lyömäksi, ilmenee Lääkärilehdessä julkaistusta tutkimuksesta. Vain prosentti varusmiehistä kertoi itse lyöneensä naisystäväänsä. Vastaajia oli yli tuhat.

Kuulen vastalausemyrskyn.

"Tilastoharha! Väärä tutkimusmetodi! Hetero-patriarkaalinen asenne!"

Saattaa olla. Mutta sen tiedän, että jos mies kehtaisi väittää naisen mustaa silmää tilastoharhaksi tai haihatteluksi, hänet tuomittaisiin syvimpään sovinistihelvetin kuiluun.

Miesten keskimääräinen elinikä on muuten seitsemän vuotta naisten elinikää lyhyempi.Miesaktiiviksi en ajatellut silti ryhtyä. Tiedän hyvin, että miehet pääsevät monessa asiassa naisia helpommalla.

Miehet esimerkiksi saavat parempaa keskipalkkaa. Miehillä on usein yliedustus paitsi tilastojen synkimmässä päässä, myös niiden parhaassa päässä. Esimiehistä - huomatkaa sanamuoto - enemmistö on miehiä. Miesten riski joutua seksuaalirikosten uhriksi on huomattavasti naisia pienempi.

Mutta on tärkeätä muistaa, että ei miestenkään elämä ole välttämättä tanssia ruusuilla. Sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikössä työskentelee 18 ihmistä. Kaikki he ovat naisia.Seppo Honkanen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Aapo (07.04.12, kello 19:52)

    Seppo Honkanen ansaitsee kehut oivaltavasta kirjoituksesta.

  2. Seppo Honkanen / Aviisi (12.04.12, kello 14:16)

    Kiitos!

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto