Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Nokan kopautus: Ryhmä 160

Tamy kalastaa TTYY:n ja Tamkon kanssa isoa kalaa. Ne järjestävät osana opiskelijoiden Ryhmä 35 000 -kuntavaalikampanjaa Aatetorin, jolla pyritään saamaan kaikki nuoret äänestämään ja vielä ehdokkaiksikin. Tietysti opiskelijuus johtotähtenään!

Miksi järjestöt kuvittelevat opiskelijuuden kautta yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ohjaamisen olevan paras idea? Opiskelijuus kestää vain osan elämästä, vaikka se Tamy-aktiivin näkökulmasta voi tuntua ikuiseltakin elämänvaiheelta.

Torille on kutsuttu kaikki poliittiset, ei-poliittiset ja puoluepoliittiset järjestöt sekaisin. Jos taustaideana on ihmisten aktivoiminen kuntavaaleihin, ainoat relevantit ryhmät ovat ehdokkaita asettavat ryhmät eli käytännössä puolueet. Mikä ihmeen tavoite on saada tyypit lähtemään ehdokkaiksi? Alli on kuullut, että puolueissakin on vaikeaa saada jo politiikassa ryvettyneet nuoret suostumaan ehdokkaiksi. Realistisempaa olisi yrittää saada ihmiset äänestämään ja suunnata kärki siihen.Facebookissa on myös Ryhmä 35 000 -sivu, jolla on 160 tykkääjää. Toivottavasti kuntapäälliköt eivät päätä opiskelijoiden kampanjan tärkeyttä sen Facebook-suosion perusteella. Ongelma voi olla pelkistettynä se, että ihmiset eivät koe itseään edes tamperelaisiksi. Onneksi sentään opiskelijapuolue jäi perustamatta.


Alli Nokka| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto