Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Pitäisikö seksin ostaminen kieltää myös Suomessa kokonaan?

Tästä on kysymys: Ruotsi kielsi seksin oston vuonna 1999, Norja vuonna 2009 ja Islanti vuonna 2009. Suomessa seksin ostaminen alaikäiseltä ja parituksen tai ihmiskaupan uhrilta on kiellettyä. Esimerkiksi Saksassa ja Hollannissa jopa bordellit ovat laillisia.

EI 78%Seksin ostamisen kriminalisointi ei vähentäisi siihen liittyvää ihmiskauppaa ja paritusta vaan todennäköisesti tekisi prostituutiosta vielä vaikeammin valvottavaa ja sen negatiivisista lieveilmiöistä raadollisempia. Seksityön tekijöiden ja heidän asiakkaidensa turvallisuutta tulisi pyrkiä parantamaan huomattavasti, ja tätä ei edesauta asiakkuuden kieltäminen.
Piita KiviahoSeksinoston totaalinen kriminalisointi veisi ilmiötä vain maan alle ja olisi siten omiaan lisäämää asiaan liittyvää rikollisuutta; paritusta, ihmiskauppaa ym. sekä huonontaisi seksipalveluja tarjoavien sosiaalista asemaa entisestään. Kieltolaki ei toimi tässäkään asiassa.
Elina MiettolaNykyinen lainsäädäntö puuttuu ongelmiin. Julkisella paikalla ei saa ostaa tai myydä seksiä, sekä ihmiskaupan uhreilta ja alaikäisiltä seksin osto on rikollista. Seksin ostamisen kieltäminen kaikissa tilanteissa on moralistien hössötystä. Ennemminkin pitäisi sallia pontikan keitto ja nuuskan myynti.
Mikko KähkönenSeksikaupan perimmäisiä ongelmia ei poisteta laeilla. Seksin ostamisen kieltäminen saattaisi viedä toiminnan yhä enemmän maan alle ja silloin ihmiskaupan ja parituksen uhreja voisi olla vielä vaikeampi auttaa.
Jari JärvenpääSeksityön tekeminen ja seksin ostaminen ovat mielestäni hyväksyttäviä asioita, kun kyseessä ovat suostuvaiset, informoidut aikuiset. Laittaisin yhteiskunnan panoksia mieluummin niiden ihmisten löytämiseen ja auttamiseen, jotka ovat alalla omien toiveidensa vastaisesti, tai joita on muutoin kohdeltu alalla väärin. En usko ostokiellon edistävän tätä päämäärää.
Hanna Hakko
EOS 16%
Seksin ostamiseen puututtaessa tärkeimpänä pointtina on mielestäni pureutua erilaisiin hyväksikäytön muotoihin ja ihmisoikeusloukkauksiin, joita prostituutioon usein liittyy. Jos seksin ostamisen kieltäminen edistää tätä pyrkimystä esim. selkeyttämällä poliisin mahdollisuuksia puuttua edellä mainitun kaltaisiin rikoksiin, niin kannatan täyskieltoa. Toisaalta esimerkiksi vapaaehtoisen prostituution kohdalla näin ei välttämättä ole, joten kysymys voi olla monimutkaisempi.Johannes LehtinenKYLLÄ 6%
Prostituutio alistaa usein naista ja tekee ihmisruumiista kauppatavaraa. Lisäksi siihen liittyy ikäviä lieveilmiöitä, hyväksikäyttöä ja muuta rikollisuutta. Seksin ostamisen kieltäminen ei tekisi prostituoiduista rikollisia, vaan heidän asiakkaistaan. Se lähettäisi tärkeän signaalin miehille siitä, että naisen ruumis ei ole rahalla ostettavaa kauppatavaraa.Anonyymi| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto