Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Näin on! Kirjoituksia Tamysta: Politisoidu, opiskelija!

Aivan! Juuri sinua minä tarkoitan. Ei ole mitään väliä sillä, onko poliittinen suuntautumisesi oikealla, vasemmalla, keskustassa, jossain näiden välillä tai ei missään. Ainoa merkitsevä tekijä on halu muutokseen. Oletko yhteiskunnallinen ajattelija?

On taas kunnallisvaalien aika. Opiskelijat ja nuoret ovat loistaneet kaupunginvaltuustossa lähinnä poissaolollaan lukuunottamatta muutamaa urheaa poliittista pioneeria. Kaikki kunnia heidän työlleen. Nyt olisi meidän aikamme seurata heitä ja ottaa paikkamme kunnallisessa päätöksenteossa.

Joka kuudes tamperelainen on opiskelija, mutta 67 valtuutetusta vain neljä mainitsee olevansa opiskelija.Jos sinua on pitkään ottanut päähän Tampereen surkeat pyörätiet, kökkö joukkoliikenne tai suolaisen kalliit uimahalliliput, nyt sinulla on mahdollisuus päästä linjaamaan asioista oman mielesi mukaan. Ainoa ehto on, että asetut ehdolle kunnallisvaaleissa ja näin suuri poliittinen urasi voi alkaa. Oletko valmis kantamaan vastuun päätöksistä ja ottamaan kunnian vastaan ympäristösi kehityksestä?Nyt on aika murtaa kaupunginvaltuuston vanhushegemonia ja antaa uusien tuulien puhaltaa! Tule yliopistolle aatetorille 4. huhtikuuta 2012 tutustumaan eri puolueisiin ja löytämään ne toverit, joiden rinnalla haluat lähteä kampanjoimaan. Epäpoliittisuus on menneiden vuosikymmenten trendi. Me elämme nyt uutta vuosikymmentä. Uskallatko olla rohkea ja tunnustaa väriä? Uskallatko politisoitua?Vilhartti Hanhilahti

Kirjoittaja on Tamyn hallituksen jäsen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (2)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Anonyymi (10.04.12, kello 16:19)

    Aivan ensimmäiseksi opiskelijoiden pitäisi herätä kiinnostumaan ylioppilaskunnan asioista. Tähän tarkoitukseen parasta ja terveintä vaikuttamista poliittiseen kantaan katsomatta tarjoavat ainejärjestölistat ja muutenkin ainejärjestöaktiivisuus. Poliittisilla listoilla ei ole yliopistoyhteisössä juurikaan annettavaa, niiden näytöt ovat tulleet valitettavan selväksi jo uunituoreessa tapahtumajaostossakin.

  2. Tiina Heikkilä (10.04.12, kello 17:36)

    Voisitkohan perustella mielipidettäsi muullakin kuin epämääräisellä viittauksella tapahtumajaostoon? Viittaus ei avaudu kellekään, joka ei asiaa tunne. Itsekään en tiedä, mistä on kysymys.

    Ainejärjestöjen näkeminen ainoana relevanttina väylänä kiinnostua ylioppilaskunnasta on älytön ajatus. Ainejärjestöjen kutsuminen ainoaksi "terveeksi" vaikuttamistavaksi yokuntaan on suorastaan pelottava lausunto. Ajatus objektiivisesti "terveestä" väylästä on sukua ajatukselle siitä, että yhteisistä asioista päättäminen on rationaalista hallinnointia, jossa prosessin lopputuloksena on kaikille sama yhteinen hyvä. Luulenpa jengistä enemmistön tietävän, ettei sellaista olekaan, eikä sen tietääkseen tarvitse olla mikään vallankumouksellinen.

    Yliopistoporukka tai nuoret yleensä ovat jo valmiiksi riittävän vähän kiinnostuneita politiikasta. Ja ainejärjestöjen meininki ei todellakaan kiinnosta kaikkia, ja silti esität niitä kaikille parhaaksi väyläksi osallistua päätöksentekohommiin.

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto