Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Mitä vittua? Miksi yliopisto edellyttää harjoittelijalta kahta tukikuukautta?

Tampereen yliopiston yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö etsii Power & Difference -konferenssiin harjoittelijaa, jolta edellytetään kahden kuukauden harjoittelutukea. Yliopiston yksiköistä ainakin Johtamiskorkeakoulun lähtökohtana on, että harjoitteluun myönnetään vain yksi tukikuukausi.Power & Difference -konferenssia järjestelevä amanuenssi Olli Nuutinen, tiesittekö tällaiseta käytännöstä, kun lähditte hakemaan harjoittelijoita?

"En ole kyllä ollut sellaisesta tietoinen. Hakuilmoitus on tehty samalla pohjalla kuin kaksi vuotta sitten."Eikö yliopiston pitäisi näyttää esimerkkiä, ja ottaa harjoitteluun opiskelijoita, joilla on vain yksi tukikuukausi käytettävissä?

"Kyllä tuonnekin voi hakea, vaikka olisi vain yksi tukikuukausi. Silloin se olisi kahden kuukauden harjoittelu. Tietenkin on harjoittelijan kannalta parempi, jos on pidempi harjoittelujakso. Konferenssi ei pysty maksamaan kuin yhden kuukauden paikan.

Kyllähän opiskelijat ovat eriarvoisessa asemassa, jos yhdessä yksikössä saa yhden kuukauden palkan ja toisessa kahden kuukauden. Kolmen kuukauden harjoittelu on kuitenkin aika yleinen.

Konferenssi on oma toimijansa, vaikka sen vastuuyksikkö on YKY. Tämä ei ole mikään kannanotto harjoittelutukikäytäntöihin."Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikön työharjoittelun yhdyshenkilö Paula Ristimäki, mikä YKY:n käytäntö harjoittelutukien myöntämiseen on?

"Meidän kantamme on ehdottomasti, että kolmen kuukauden harjoitteluun annetaan kahden kuukauden harjoittelutuki ja työnantajan on osallistuttava palkka- ja sosiaalikuluihin. Arvostan harjoittelua osana opintoja ja siltana työelämään. Haluaisin, että harjoittelun status nousisi työelämässä. Kahden kuukauden tuki yksiköltä ja yhden kuukauden palkka työnantajalta on hyvä kaava. Silloin työnantajakin suhtautuu harjoitteluun arvostavammin ja voi suhtautua myös vaativammin."Amanuenssi Kyösti Koskinen, mikä Johtamiskorkeakoulun käytäntö harjoittelutukikuukausien suhteen on?

"Käytäntö on, että pääsääntöisesti myönnetään yksi kuukausi, mutta tukikuukausia on plakkarissa tarvitsijoille sen verran, että uskoisin, että kaikki jotka tarvitsevat saavat korotetun tuen. Harjoittelupaikat ovat lähteneet suhteellisen hyvin vastaan. Jo useat kymmenet paikat ovat hyväksyneet 1 100 euron tuen, mikä oli homman tarkoituskin."Joutuvatko opiskelijat kuitenkin hakemaan erikseen toista tukikuukautta, jos harjoittelupaikka edellyttää sitä?

"Yleensä opiskelija on laittanut minulle sähköpostiviestin, että tarvitsee toisen tukikuukauden, ja on saanut sen. Ei ole tarvinnut tehdä mitään byrokratiaa tai paperitöitä."Teillä ei ole siis tiedossa, että opiskelijoita olisi jäänyt saamatta harjoittelupaikkaa yhden kuukauden tuen takia?

"Ei todellakaan. Kaikki ovat saaneet harjoittelupaikan. Jos kaikki menee nappiin, tällä järjestelmällä harjoitteluun lähtevien opiskelijoiden määrä nousee lähes 50 prosentilla."Samuli HuttunenMikä sinua rassaa yliopiston käytävillä kulkiessasi?

Vinkkaa aviisi@uta.fi - otamme selvää!| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto