Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kenen gradu?

Mikä seuraavista graduista on kenenkin Tampereen yliopiston tunnetun kasvatin tekemä?

Julkimo numero 1


Gradu: Saving Europe from itself. Totuuksia ja uskomuksia Britannian konservatiivien Emu-retoriikassa. Valtio-oppi, 1998.

Aihe: Kerrotaan Ison-Britannian konservatiivipoliitikkojen näkemyksiä rahaliitto Emusta.

Lopputulos: "Työni edetessä olen havainnut, että tutkimukselle asettamani tavoitteet sekä aineiston että metodin osalta ovat täyttyneet." Arvosana C.

Muuta: Kakkosluvun otsikossa Â’Tutkimus aineistoÂ’ on kirjoitusvirhe, myös pilkkusäännöissä opettelemista. Työhön liitetyssä kirjeessään Britannian ex-pääministerille John Majorille kirjoittaja toteaa: “I wish all the best success to Conservative party in the forthcoming general elections!"

Vinkkejä: Tämä siilinjärveläislähtöinen rahakirstunvartija harrastaa sauvarullaluistelua.


Julkimo numero 2


Gradu: Pienimuotoinen tutkimus komiikan näyttelemisestä. Näyttelijäntyö, 1989.

Aihe: Kirjoittaja kuvailee 30 sivun verran omia kokemuksiaan komiikan näyttelemisestä.

Lopputulos: "Minä olen pienestä pitäen ollut melko koomillinen tyyppi ja pyrkinyt viihdyttämään ihmisiä. Jos meillä oli joku porukka, olin minä siinä tarinankertoja." Arvosana M.

Muuta: Gradunsa mukaan häneen ovat tehneet suuren vaikutuksen muun muassa Charlie Chaplin, Masa Niemi, Buster Keaton, Marilyn Monroe, Joseph Pujol, Jerry Lewis ja Peter Sellers.

Vinkkejä: Tämä naamanvääntelijä on näytellyt lukuisissa Markus Selinin ja Aleksi Mäkelän leffoissa, kuten myös monissa tv-tuotannoissa. Vintiöissä hän esitti muun muassa Kesämiestä ja Moilasta.


Julkimo numero 3


Gradu: Yhdysvaltalaisen elokuvan tuotantostrategisten muutosten perusta ja sisältö 1970- ja 1980-luvulla. Tiedotusoppi, 1990.

Aihe: Käydään perusteellisesti läpi elokuva-alan tuotantostrategioita, niiden refleksiivisyyttä ja taloudellista stabiliteettiä.

Lopputulos: "Tuotantoyhtiöiden kiinteämpi sijoittuminen pankki- ja finanssimaailmaan on luonut amerikkalaisille elokuvamarkkinoille eräänlaisen taloudellisen konsensuksen." Arvosana C.

Muuta: Arvostelulausunnon mukaan "varsin vakuuttavasti X.X. päätyy tuloksiinsa. <..> Aivan huipputasolle hän ei kuitenkaan yllä siksi, että hänen teoreettinen kunnianhimonsa ei ole erityisen suuri."

Vinkkejä: Tämä kova elokuvaharrastaja toimi vuodet 1997-98 Imagen päätoimittajana.


Julkimo numero 4


Gradu: Onko narkomaani kansalainen? Valtio-oppi, 2000.

Aihe: "Tutkielmani fokusoituu tarkastelemaan keskeisten huumausainepoliittisten toimijoiden narkomaaneille konstruoimia subjektipositioita ja näiden merkitystä narkomaanin poliittisen paikan määrittelyssä."

Lopputulos: Kansalaisuus ei kuulu automaattisesti narkomaaneille, joita vastaan taistelusta on tullut tärkeämpi asia kuin luovuttamattomista kansalaisoikeuksista. Arvosana M.

Muuta: Kuten yllä olevasta lainauksestakin voi päätellä, tutkielma on täynnä koukeroista tiedekieltä, jonka sisäistäminen vie aikansa.

Vinkkejä: Tämä pienen Frans-pojan äiti kohahdutti muutama vuosi sitten eduskunnassa roiskeläppämekollaan ja Akkaryhmän vittu-aiheisella rintanapilla.


Julkimo numero 5


Gradu: Yrittäjyys ja yrittäjät kunnallishallinnon dynamona. Kunnallistalous, 1998.

Aihe: Kirjoittaja käsittelee sisäistä yrittäjyyttä julkisessa organisaatiossa ja erityisesti kunnallishallinnossa.

Lopputulos: "Mielestäni yrittäjät luottamushenkilöinä luovat kunnalle yrittäjämäistä ilmapiiriä jo omalla olemuksellaan." Arvosana B.

Muuta: Tiivistelmä alkaa lupaavasti kirjoitusvirheellä: kunallistieteiden laitos. Kirjoittaja ei myöskään kätke omia mielipiteitään vaan toivoo kaikkien Suomen julkishallinnossa työskentelevien sisäistävän yrittämisen ideologian.

Vinkkejä: Tämä Suomen Harrastajateatteriliiton puheenjohtaja keräsi viime vuoden eduskuntavaaleissa eniten ääniä Pirkanmaalla.

Julkimo numero 6


Gradu: Komiikka kritiikkinä. Naurettava yritys? Sosiologia, 1990.

Aihe: Tarkastelussa on, voidaanko komiikkaa käyttää modernissa yhteiskunnassa yhteiskuntakritiikin välineenä ja mikä osuus kielellä leikittelyllä on kriittisessä nykykomiikassa.

Lopputulos: "Vaikkei nauru nykyaikaisena johtaisikaan mihinkään näkyvään, ei kannata vähätellä sen merkitystä ihmiskunnan pysyvänä ja jatkuvana kritiikkinä agelasteja, ilonpilaajia kohtaan." Arvosana C.

Muuta: Arvostelulausunnon mukaan "tutkielma on kielellisesti ja esitystavallisesti jäntevä essee", jonka heikkoudet liittyvät todistusaineiston vähyyteen ja tulosten niukkuuteen.

Vinkkejä: Tämä vuoden tamperelaiseksi kolme kertaa valittu sanaseppo toimi Aviisin toimittajana vuonna 1987.


Julkimo numero 7


Gradu: "ItÂ’s So Easy" Kevyen musiikin opetuspaketti peruskoulun musiikin opetukseen ja sen toimivuuden kokeilu ala-asteen 6. luokalla ja yläasteen 7. ja 8. luokalla. Kasvatustiede / HOKL, 1991.

Aihe: Tekijä suunnitteli kahden muun opettajaopiskelijan kanssa musiikintunteja varten opetuspaketin, jolla pop-musiikkia pyrittiin tuomaan lähemmäs opettajia ja oppilaita.

Lopputulos: Opettajat pitivät kokeilua kokonaisuudessaan hyödyllisenä, kun taas oppilaita miellytti lähinnä opetuksen video-osuus. Arvosana B.

Muuta: Opetuspaketin nähtyään oppilaiden pitäisi osata soittaa Buddy Hollyn hitti ItÂ’s So Easy.

Vinkkejä: Tämä Puukon veljesten Arttunakin tunnettu miekkonen valittiin Kangasalan lukion kunniaylioppilaaksi vuonna 2006.


Vastaukset


1. Jyrki Katainen
2. Kari "Hissu" Hietalahti
3. Matti Apunen
4. Rosa Meriläinen
5. Marja Tiura
6. Simo Frangén
7. Timo Kahilainen


Olli Koikkalainen

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (0)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto