Tämä on arkistosivu.
Voit siirtyä Aviisin uudelle sivustolle tästä.
Hae Aviisin arkistosta.
 

Kikkailija-Seppo Aviisin ruoriin

Uusi päätoimittaja lupaa lehteen lisää kieli poskessa -meininkiä.

Tamyn edustajisto valitsi huhtikuun lopulla Aviisin uudeksi päätoimittajaksi kaupunkilehti Torin toimittajan Seppo Honkasen, 28. Hän päihitti vastaehdokkaana olleen Aviisin toimittajan Hertta-Mari Kaukosen äänin 22-13.

"Vähän haikeilla mielin lähden nykyisestä työpaikastani, jossa olen viihtynyt todella hyvin. Kieltämättä jännittää vähän, sillä hyppään aika isoihin saappaisiin. Mutta uudet haasteet ovat kiinnostaneet aina", Honkanen kertoo.

Honkanen on työskennellyt vuodesta 2006 Torissa, jossa hän on juttujen kirjoittamisen, kuvaamisen ja taittamisen lisäksi vastannut lehden visuaalisesta ilmeestä. Lisäksi hän on muun muassa kuvannut ja kirjoittanut freelance-juttuja eri julkaisuihin.

Graafisen suunnittelun taitavalla Honkasella on Tampereen yliopistosta lähes valmiit opinnot valtio-opista, ja hän on suorittanut kaksivuotisen kuvajournalismin kandiohjelman. Honkanen myös suunnittelee ja toteuttaa yritysten logoja ja nettisivuja oman toiminimensä kautta.

"Luulen, että juuri visuaalisen journalismin taidot olivat ratkaisemassa valintaa edukseni. Aviisin ulkoasu on nykyisellään varsin tyylikäs, joten siihen ei tarvita isoja muutoksia. Kanteen kaipaisin pientä piristystä ja juttuihin vähän enemmän ihmislähtöisyyttä ja kieli poskessa -meininkiä."


Kieli poskessa -meininkiä Honkanen on tuonut opiskelijaelämään vuodesta 2001, jolloin hän kavereineen perusti rentoon elämään keskittyvän Kikkailija-osakunnan. Aviisin sivuilla saatetaankin jatkossa nähdä nykyistä enemmän kikkahenkeä - muodossa tai toisessa.

"Kikkailu on sellaista Pahkasika-tyyppistä meininkiä, että ei oteta kaikkea liian vakavasti. Ei Aviisista kuitenkaan ole missään nimessä tarkoitus tehdä huumorilehteä. Analyyttiset asiajutut eivät siis katoa mihinkään, mutta yleisellä tasolla juttuihin saattaa tulla revittelevämpi ote."

Honkanen aloittaa Aviisissa ensi elokuussa, jolloin nykyinen päätoimittaja Tuomo Tamminen siirtyy ensin isyyslomalle ja sitten Hämeen Sanomien toimittajaksi.


Olli Koikkalainen, teksti
Heini Ojala, kuva

| More

LUKIJOIDEN KOMMENTIT (4)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.
  1. Seppo Honkanen (08.05.08, kello 14:52)

    Onpas koomista lukea itsestään, pohtii kikkailija-Seppo. Tukka on edelleen hyvin, mutta kelloa ei valitettavasti näy. Se on hukkui jonnekin matkan varrelle.

    Jokatapauksessa: tervehdys kaikille. On ilo päästä elokuussa ihmettelemään Aviisia.

  2. Turski Barbaari (09.05.08, kello 0:57)

    Seppo vaikuttaa rennolta, mutta ollessaan vielä Tori-lehden kuvaaja/toimittaja ja päästessään Näsinneulaan juttukeikalle hän valitti sitä, että "köyhän" toimittajan piti maksaa kuhat omasta pussistaan. Ymmärrän enemmän Näsinneulan kantaa. Jos Hans Välimäki tulee sinne ja kysyy, saako hän kirjoittaa jutun tornista Chef-lehteen, torni maksaa viulut, mutta jos sinne tulee Tori-lehdestä joku, on ihan jees, että he saavat korkeintaan ilmaisen nousun hississä. Joten luulen, että ruoasta mussuttaminen tulee jatkumaan uudessa Aviisissa, muodossa tai toisessa. Rasvamaksan paluu lienee listalla.

  3. Seppo Honkanen (09.05.08, kello 8:59)

    Heh, tattista vaan arvon Turski.

    Hienoa että muistat kommenttini (ainakin joku on sen siis lukenut!) mutta valitettavasti muistat väärin.

    Totesin, että "köyhällä toimittajalla ei olisi ollut varaa maksaa lounasta itse". Listahinnan mukaan menu kustantaisi about 60 euroa - hui kauhistus. Tässä tapauksessa ravintola Näsinneula tarjosi ilmaisen lounaan kahden hengen testiryhmällemme, vaikka sanotaankin ettei ilmaisia lounaita ole.

    Ylipäätään, ruokapalsta on suurin piirtein viimeinen asia mitä tahdon tehdä. Mä olen tyylipuhdas nuudelitason kulinaristi. Torissa ruokajuttuja on vaan pitänyt tehdä, koska johtoporras on moisen päätöksen tehnyt. Ei siinä kuule auta pullikoiminen. :D

  4. Comment Kirjoittaja (15.05.08, kello 15:51)

    Millaisiin käytännön toimenpiteisiin uusi päätoimittaja aikoo ryhtyä kikkailun edistämiseksi? Kysyn vaan.

    Tammisen perintönä toivoisin säilytettävän barbaareja käsittelevät jutut. (Ei sillä, etteikö Tamminen muistakin aiheista olisi hyvin kirjoittanut.)

Kommentointi on suljettu arkistosivulla.

Täytä kaikki lomakkeen kohdat.



Tampereen ylioppilaslehti Aviisi | Yliopistonkatu 60 A, 33100 Tampere | puh. 050-36 12 853
Sivujen ulkoasu: Seppo Honkanen


Aviisi Facebookissa
Aviisi Twitterissä
Tampereen yliopisto